Sponsormöte med Länsförsäkringar
2020-02-03 12:38
Bris-representant, Shanga Aziz, Fredrik Löfgren och Claes Berglund

Häromkvällen hade vi två företrädare för föreningen på föreläsning och mingel med en av våra sponsorer. De som representerade var Conny Karlsson, styrelsen och Bo Carleljung från vår marknadskommitté. Vår storsponsor för ungdomsverksamheten var Länsförsäkringar i Älvsborg.

Vi fick ett bra samtal med vår kontaktperson, Joel Engblom, vilket var viktigt.

Informationen från scenen var i form av föreläsningar.

Först ut var självklart LFs egen handläggare i hållbarhetsfrågor Fredrik Löfgren som också berättade om deras nya ”tänk” med samarbetet mellan försäkringsbolaget och de sponsrade föreningarna. I den nystartade föreningsakademin kommer de framtida förväntningarna mellan parterna att föras fram. En av punkterna i avtalet är naturligtvis att klubbarna deltar i föreläsningar som denna.

Härefter följde Claes Berglund från Projectcompaniet AB upp med att dela med sig av hur föreningar kan närma sig nya sponsorer och att få behålla dem. Denna information var ju väldigt viktigt för vårt fortsatta arbete med sponsorer.

Till sist informerade ordföranden Shanga Aziz från det nystartade projektet Locker  room talk om deras framgångsrika arbete för en bättre ”manlighet ”Sluta med skitsnacket i omklädningsrummen”. Viktiga argument i frågor om kvinnoförnedrande attityder och för en bättre jämställdhet. Detta senare har ju ingått i vårt värderingsarbete som pågått inom klubben de senaste åren. Men självklart måste vi alltid vilja jobba mot kränkande attityder hur de än visar sig.

Bosse Carleljung

2020-02-23 17:39