Brons på Rullskids-VM för Mira
2021-09-23 06:56
Mira till höger, tillsammans med övriga medlajörer.
På sista tävlingsdagen av juniorvärldsmästerskapet i rullskidor lyckades Mira Perlerot Göransson ta en bronsmedalj i den tuffaste tävlingen. Mira, som fortfarande är 15 år, ställdes mot konkurrenter som är 18-19 år gamla på den etapp som brukar avsluta Tour de Ski. En fysiskt mycket utmanande bana uppför Alpe Cermis.

Mira säger så här om det tuffa loppet och känslan av att ta medalj på sitt första landslagsuppdrag:
Jag hade sett fram emot klättringen sista tävlingsdagen och kände att det kunde passa mig, men jag trodde aldrig att jag skulle slåss om en medalj. Det är fortfarande overkligt.
Det har varit jättekul och lärorikt att tävla i Italien. Jag har lärt mig mycket om vad jag behöver jobba mer med, nu ser jag fram emot att fortsätta höstträningen i Mora.
Tack för alla hälsningar och hejarop till mig!

Grattis Mira önskar Äspereds IF och tack för den fina uppmärksamhet som även föreningen fått genom din prestation!

Skidavslutning2020-03-22 19:15
4 segrar för klubben 2019-12-25 13:20