Rullskridskor torsdagar 17.30 och lördagar 9.00
Vill du åka rullskridskor tillsammans med ÄIF är du ivälkommen till Äsperedshallen på torsdagar och lördagar.

På torsdagar mellan 17.30-18.30 är det för förskoleklass och uppåt. (Yngre åkare är välkomna att låna och testa rullskridskor på familjegympatiden 16.30-17.30) Vi har en gemensam uppvärmning och erbjuder någon form av aktivitet varje gång.

Lördagar 9-10 är alla välkomna oavsett ålder och det är då fri åkning utifrån deltagarnas önskemål.

Vi har tillgång till gympans materialskåp med bland annat koner och bollar.

Tanken med rullskridskoverksamheten är att vi ska ha kul tillsammans och kunna inspirera varandra till en rolig motionsform utan tävling.

För att deltaga krävs det att man åker med side by side rullskridskor med rena inomhushjul  som inte färgar av sig. Inlines är ej tillåtna inne i idrottshallen.

Deltagarna ska använda skyddsutrustning. Hjälm är obligatoriskt och vi använder även knäskydd, handledsskydd och armbågsskydd för att undvika skador.

Har man inte egen utrustning finns det möjlighet att låna rullskridskor (stl 26-43 i begränsat antal), knäskydd, handledsskydd och armbågsskydd. Detta tack vare bidrag från Borås Stad och Sparbanksstiftelsen. Hjälm behöver man dock ta med sig en egen och det fungerar bra med vanlig cykelhjälm. Låneskydden är i första hand till de som lånar rullskridskor och har man egna rullskridskor förutsätter vi att man också har egen skyddsutrustning.

Ansök gärna om medlemsskap i facebookgruppen "äif motion/rullskridskor" om du vill hålla dig uppdaterad kring våra rullskridskoaktiviteter.

Välkomna!

Torsdagsaktiviteter i hallen
2020-10-05 14:57
Efter förra veckans test och diskusioner kom vi (tillsammans med våra tjejer i sexan) fram till att vi vill fortsätta försöka driva någon form av fysisk aktivitet i hallen. Det kan vara rullskridskor, lek, stafett, innebandy, dans, cirkelträning, basket, hästhoppning eller något annat. Det viktiga är att alla rör på sig ochhar roligt tillsammans. Extra kul är det om även de vuxna vill vara med.

Vi kom fram till att vi nog behöver pusha på lite som föräldrar och strukturera upp kvällarna lite för att inte bli sittande funderandes på vad vi vill göra varje gång. Inför varje vecka utses därmed en ansvarig. På torsdag blir det uppvärmning på rullskridskor och en hinderbana med bolljagare. (Med Ellen, Linn och Anette)

Det går att dela av hallen om man vill göra olika saker.

Golvet mjukhet kräver lite mer av åkaren men det är fullt möjligt att åka rullskridskor en stund för den som vill. Ju lättare man är desto bättre rullar det.

Alla förslag och initiativ till en kvälls ledarskap är välkomna.
Testning och framtidstankar
2020-09-30 21:00

Observera att det inte kommer att bli någon rullskridskoåkning enligt planerna. Det nya golvet är för mjukt för att det ska gå att rulla bra på det och jag kan därmed inte stå bakom denna verksamhet. Väger man inte så mycket går det bättre men det går inte rulla och få flyt i åkningen och då känns det i mina ögon inte som rullskridskoåkning på riktigt. Jag kan själv springa med rullskridskorna utan att de börjar rulla...

De som vill vara med och testa själva och fundera kring alternativ aktivitet (eller plats,.) är dock välkomna torsdag 1 oktober 17.30-18.30.

Inställd rullskridskoträning
2020-09-28 20:53
Måste tyvärr meddela att jag just inte ser någon annan lösning än att lägga ner rullskridskoverksamheten i Äsperedshallen redan innan vi börjat.

Det nya golvet är verkligen en total katastrof... Värre än golvet i Dalsjöfors som vi inte riktigt gillade på vår testrunda i våras.

Man får kämpa för att ta sig framåt, bakåt är mycket svårt och det är noll flyt och ingen rullskridskokänsla.

Det är ingen risk att ramla pga hög fart däremot stor risk att ramla pga tvärstopp.

Mycket besviken teståkande Maria (och Hanna)
Rullskridskor
2020-09-09 21:27

Rullskridskostart