Årets första derby är avklarat och det med bravur.

Vi kom till Målevi med vetskapen om att vi inte lyckats med vårt spel överhuvudtaget de senaste åren mot GSK/MIF, en viss nervositet fanns huruvida detta skulle gå.
Smack i backen sa det!
Mattan var fin, publiken samlad och det var bäddat för en redig derbymatch!

Vi börjar matchen med att spela säkert och med stora marginaler, skönspelet var inte prioriterat utan vi skulle bara ta kampen för att komma in i matchen på ett bra sätt. Detta gör vi riktigt bra och låter inte GSK/MIF komma till några farliga lägen överhuvudtaget, samtidigt börjar vi hitta fler och fler kombinationer och börjar våga spela vårt spel när vi kommit in i matchen ordentligt. Redan efter 9 minuter lyckas målsprutan Asmir hitta nätet efter en fin prestation från högerkanten! Glädjen är stor hos de för dagen vitklädda hjältarna och hela laget känns engagerat och motiverat!

Vi fortsätter spela med marginaler men börjar mer och mer rulla boll och försöka oss att spela igenom motståndarlaget, detta resulterar till slut i en hörna som Fingrin Fill efter ett perfekt inlägg från Fidde förvaltar i mål.
Vi krigar på som bara den resten av halvleken och går till pausvila med en 2-0 ledning.

Tugget är gött i omklädningsrummet i halvlek och de flesta tycker att vi ända kan göra det bättre!
När väl matchen startar igen så gör vi det också, bättre alltså.
Vi låter aldrig motståndarna komma in i matchen utan för spelet nästintill hela halvleken.
Trean kommer också via en klockren lobb av BengtaB som sprintar igenom försvaret och gör precis allt rätt. Skönt att dryga ut ledningen och där verkade också luften gå ur GSK/MIF.

Coach NDB sätter fyran och femman av bara farten (med hjälp av SuperSören). Riktigt fina kombinationer med väggspel och löpningar i alla riktningar som förvirrar motståndarförsvaret! Det var bud på fler mål framåt men smack i backen så satt ett i baken. En riktigt stilig frispark seglade in otagbart för Rapp i mål, detta efter att Fingrin Fill glömt vilken sport han höll på med och på handbollsmanér plockat ner bollen.

Det var det sista som hände i matchen och tre härliga pinnar tar vi med oss till Lundavallen och dess "gröna" matta!

Matchens anekdot 1: Käll börjar slåss. Alltid ska han stöka och bråka, onödigt gult som resulterar i böter.
Matchens anekdot 2: Sörens inhopp. Som en Ronaldinho svepte han fram. Som en tumlös Xavi spelade han fram till Coach NDBs mål. Vilken kille!
Matchens anekdot 3: Henke och Sören springer i kapp bakom avbytarbåset. Henke vinner: "Was it the wind?! NO! It was the shrimp!" Männen i vita rockar kommer kontaktas för att undersöka er två.

Tre bolsjeviker: Coach NDB
Två marxister: BengtaB & Fidde
En kommunist: Oscarinho & Asim