Välkommen att träna längskidor med Äspereds IF

All skidåkning har sitt ursprung i längdskidåkningen. Förr i tiden var skidorna främst ett transportmedel och som hjälp i jakt och krig, men numera är det mest en fritidssysselsättning för människor som trivs ute i naturen och vill kombinera det med nyttig motion.

Att åka längdskidor ger dig mycket bra och effektiv konditionsträning. Hela kroppen får sig en ordentlig genomgång då man använder sig av i princip hela kroppen. Äspereds If har skidverksamhet för alla åldrar, så hela familjen kan delta i träningsaktiviteterna.

På denna sida hittar du nyheter och information från Äspereds IF - Skidor.

Tisdagar kl. 18:15: Skidträning och barnskidskola i klassisk stil. När det finns snö i Äspered är vi på Lundavallen annars på konstsnön på Borås Skidstadion.
Torsdagar kl. 18:15: Skidträning i fri stil (skejt). När det finns snö i Äspered är vi på Lundavallen annars på konstsnön på Borås Skidstadion.

Ibland kan det avvikelser förekomma från det generella som beskrivs ovan men det framgår då på hemsidan. Hemsidan uppdateras med information inför varje träninspass och gå gärna med i vår Facebook-grupp, Äspereds If Skidor, för att alltid få senaste informationen.

Träning lördag 15/10 hinderbana i Limmared kl 10-12
2019-10-16 19:53
På lördag möts vi uoo i Limmared för att testa deras långa hinderbana. För att klara vissa hinder krävs samarbete, men går ju även hoppa över hinder om man vill.

En rolig och utmanande hinderbana 2,5 km blandat löpning och hinder.

Rekommenderat från ca 9 års ålder. Om vi blir många med olika träningserfarenheter planerar vi dela i grupper för att det ska passa många.

Samling klockan 10.00 vid parkeringen vid Fåle hinderbana.
För samåkning eller har en bil som fler får plats i, skriv gärma i kommentarer på facebook.

Slut ca 12.

För vägbeskrivning sök efter Fåle hinderbana på googlemaps.

Träning torsdag den 17/10
2019-10-15 06:51
På träningen på torsdag den 17/10 är det skidgång i slalombacken i Ulricehamn. Ett utmanande träningspass med hög puls för de som är lite träningsvana.

Samling vid backen i Ulricehamn kl. 18:15

Ta med stavar, pannlampa samt något att dricka.
Det är också bra att ta med torra kläder att byta till efter träningspasset.

Vasaloppsträff den 19/10 på Team Sportia i Ulricehamn
2019-10-14 11:40
På lördag den 19 oktober är det Vasaloppsträff på Team Sportia i Ulricehamn. För mer information om erbjudande på längdskidor mm, se länk nedan.

Välkommen till säsongens första familjeträning
2019-09-29 15:34
På tisdag den 1/10 börjar vi återigen med våra familjeträningar. Träningen är öppen för alla åldrar, från ca 6 år till vuxen. Naturligtvis behöver man inte vara en familj för att vara med utan alla är välkomna oavsett ålder.

Vi träffas ombytta och klara kl. 18:15 utanför klubbstugan i Äspered
Det är bra att ha handskar på sig på denna träning.
Efter träningen bjuds det på något att äta.

Från och med denna vecka är det även träningar på torsdagar och lördagar.
Årets snöläger går till Orsa 28/11-1/12
2019-09-16 07:29
I år är det lite nyheter angående vårt snöläger. Efter många år i Idre testar vi detta året att åka till Orsa. Lägret kommer också att ligga lite tidigare detta år eftersom tävlingskalendern ser lite annorlunda ut.
Vi åker med buss från Äspered på morgonen torsdag den 28/11 och kommer tillbaka på kvällen söndag den 1/12.

Mer information kommer!

Äspereds Idrottsförening, 14/10 07:26