Välkommen att träna längskidor med Äspereds IF

All skidåkning har sitt ursprung i längdskidåkningen. Förr i tiden var skidorna främst ett transportmedel och som hjälp i jakt och krig, men numera är det mest en fritidssysselsättning för människor som trivs ute i naturen och vill kombinera det med nyttig motion.

Att åka längdskidor ger dig mycket bra och effektiv konditionsträning. Hela kroppen får sig en ordentlig genomgång då man använder sig av i princip hela kroppen. Äspereds If har skidverksamhet för alla åldrar, så hela familjen kan delta i träningsaktiviteterna.

På denna sida hittar du nyheter och information från Äspereds IF - Skidor.

Tisdagar kl. 18:15: Skidträning och barnskidskola i klassisk stil. När det finns snö i Äspered är vi på Lundavallen annars på konstsnön på Borås Skidstadion.
Torsdagar kl. 18:15: Skidträning i fri stil (skejt). När det finns snö i Äspered är vi på Lundavallen annars på konstsnön på Borås Skidstadion.

Ibland kan det avvikelser förekomma från det generella som beskrivs ovan men det framgår då på hemsidan. Hemsidan uppdateras med information inför varje träninspass och gå gärna med i vår Facebook-grupp, Äspereds If Skidor, för att alltid få senaste informationen.

Rådarullen den 9 augusti
2020-07-25 17:42
Söndag den 9 augusti arrangerar Lidköpings VSK rullskidtävlingen Rådarullen.
Det finns ungdoms-, junior-, senior- och veteranklasser.

Tänk på att den första juli byter man åldersklass så det är det man fyller nästa år som gäller när man anmäler sig till en klass.

För mer info se länken till inbjudan nedan, anmälan sker via Tävlingskalendern på vår hemsida.

Endagsläger i Äspered för Västergötlands skidungdomar
2020-06-28 21:31

Fler bilder (+7) >>
Endagsläger i Äspered för Västergötlands skidungdomar

I lördags bjöds alla skidungdomar i Västergötland 13-16 år till Äspereds för ett miniläger.

Oscar och Oskar representerade klubben. Sverre och Mira kunde tyvärr inte delta denna dagen.

Ledare var Ellen och Klara Svensson, klubbens tidigare skidgymnasister som är hemma över sommaren från studier i Umeå, samt Helena Kullberg.

Dagen började med ett träningspass vid klubbstugan, där vi bland annat använde oss av hinderbanan och avslutades på Sundholmen och bokskogarna med fokus snabbhet och spänst.

33 st ungdomar kämpade i sommarvärmen. Ledarnas känsla var att det var nöjda och glada ungdomar som åkte hem efter fått uppleva Äspereds träningsinbjudande miljö. Framförallt viktigt de fått träffa varandra, och ha roligt ihop, för att kunna skapa så stor gemenskap som möjligt inför Folksam och Volkswagen cup i vinter.

Skidavslutning
2020-03-22 19:15
Idag i ett strålande väder och bra skidförhållanden hade vi skidavslutning med en säsong som inte blev vad vid hade hoppas på i varken snömängd eller säsongslängd.
Korvgrillning, skidåkning och förhandstitt på nya anläggningen och vår klubblokal i nybygget...  (förhoppningsvis)
Vi kommer fortsätta skidträningen på tisdagar framöver så länge det finns snö och hoppas på en bättre säsong nästa år dock med samma härliga hos barn och ungdomar (gärna fler såklart) och fortsatt fina resultat i tävlingarna de ungdomar som tävlat presterat. Våra ungdomar i Äspered är i Sverigetoppen i sin årskull!
Det viktigaste är att vi ska fortsätta ha roligt och målet alla på snö fortsätter.

Ps. För er som hyrt skidor kommer ett datum framöver när man kan lämna in dom i klubbstugan.
Äsperedsungdomarna visar klass!
2020-03-06 15:04
Förra helgen gick Folksam Cup (15-16 år) i Järpen och denna helg går Volkswagen Ungdomscup (13-14 år) i Bollnäs. Dessa båda arrangemang är tävlingar mellan distrikten i Sverige. Äspereds IF har tre åkare som representerar Västergötland i dessa tävlingar mot resten av de bästa skidåkarna i Sverige. Åkarna är Mira Perlerot Göransson och Ida Abrahamson som tävlade i Järpen förra helgen samt Oskar Olsson som tävlar i Bollnäs denna helg.

I jaktstarten på Folksam kom Miraandra plats i D15 tätt bakom segraren och Ida18:e plats i D16.

På distansloppet på Volkswagen kom Oskartredje plats endast tiondelar efter tvåan.

Våra ungdomar visar verkligen fantastiska resultat när de tävlar mot Sveriges bästa skidåkare i sina åldersklasser!

SM-medalj till Mira!
2020-02-07 14:39
Mira Perlerot Göransson vid blomstercermonin i Matfors
Äspereds IF:s Mira Perlerot Göransson svarade för ett fantastiskt lopp på dagens Ungdoms-SM på skidor i Matfors. Mira kom på tredje plats i distansloppet i D15-klassen, endast 15 sekunder efter segrarinnan.
Med tanke på att Mira låg nerbäddad i influensa förra helgen så är prestationen än mer imponerande.

Grattis Mira till SM-bronset!

ÄIF var även representerat i D16-klassen i Matfors. Ida Abrahamson körde här in på en fin 26:e plats. Även Ida "laddade upp" förra helgen med att vara sjuk, vilket också gör hennes prestationen än bättre.

Äspereds Idrottsförening, 13/04 06:55
Äspereds Idrottsförening, 09/04 15:32