Välkommen att träna längskidor med Äspereds IF

All skidåkning har sitt ursprung i längdskidåkningen. Förr i tiden var skidorna främst ett transportmedel och som hjälp i jakt och krig, men numera är det mest en fritidssysselsättning för människor som trivs ute i naturen och vill kombinera det med nyttig motion.

Att åka längdskidor ger dig mycket bra och effektiv konditionsträning. Hela kroppen får sig en ordentlig genomgång då man använder sig av i princip hela kroppen. Äspereds If har skidverksamhet för alla åldrar, så hela familjen kan delta i träningsaktiviteterna.

På denna sida hittar du nyheter och information från Äspereds IF - Skidor.

Tisdagar kl. 18:15: Skidträning och barnskidskola i klassisk stil. När det finns snö i Äspered är vi på Lundavallen annars på konstsnön på Borås Skidstadion.
Torsdagar kl. 18:15: Skidträning i fri stil (skejt). När det finns snö i Äspered är vi på Lundavallen annars på konstsnön på Borås Skidstadion.

Ibland kan det avvikelser förekomma från det generella som beskrivs ovan men det framgår då på hemsidan. Hemsidan uppdateras med information inför varje träninspass och gå gärna med i vår Facebook-grupp, Äspereds If Skidor, för att alltid få senaste informationen.

Vuxenskidskola
2019-12-04 08:18
Vuxenskidskola lör-sön 28-29/12 och lör 4/1.
Se länken nedan för mer information och anmälan.

Vuxenskidskola 2020

Hyra barnskidpaket
2019-12-04 08:14
Information och beställning i länken nedan

Barnskidskola
2019-12-04 08:11
Information och anmälan till Äspereds IFs Barnskidskola 2020 i länken nedan

Inbjudan Julkaramellen 2019
2019-11-23 20:54
Traditionsenligt arrangerar Äspereds IF och Borås GIF Julkramellen helgen innan jul. Tävlingen äger rum den 21 december och är en enklare tävling av träningskaraktär. Ett kul sätt att dra igång tävlingssäsongen på. Mer information i länken nedan.

Information om Orsa-lägret 2019
2019-11-23 20:45
I länken nedan finns information om Orsa-lägret.

Priset är lägre i år än förra året. Den främsta orsaken är att lägret är en dag kortare vilket påverkar de flesta av kostnaderna. Fördelar mot förra året är att vi har kortare restid vilket betyder att vi hinner ha ett rejälare träningspass direkt när vi kommer upp samt att vi inte kommer hem så sent på kvällen.

Det finns fortfarande några platser kvar till lägret. Känner ni någon ytterligare som vill åka med, så kontakta oss omedelbart.

För mer information (tider, betalning packlista mm), se länken nedan.

Äspereds Idrottsförening, 11/12 14:55
Äspereds Idrottsförening, 10/12 14:27