Välkommen att träna längskidor med Äspereds IF

Uppdaterat 210826

Välkomna på höstträning med Äspereds IF Skidor

Nu är snart hösten här och med den drar skidträningen i Äspered igång! I väntan på snö och skidspår förbereder vi oss med kul och nyttig träning för alla - alltid utomhus.

Vi följer folkhälsomyndihetens rekommenderationer. Om det kommer nya rekommenderationer tar vi ställning det det. Enligt nuvarande rekommendationer kan vi hålla i familjeträning som vi haft tidigare. Enklare kvällsmat i form av smörgås och saft kommer serveras utomhus direkt efter träningen. Ser fram en höst mer er.

Höstens schema:

Tisdagar 18.15-19.30 Träning för hela familjen. Barn, ungdomar och vuxna tränar intervall, styrka och koordination tillsammans. Mot slutet av träningen delar vi upp oss i en grupp för de leksugna och en grupp för de som vill ha tuffare träning. Alla som är 6 år eller äldre kan vara med! Samling vid ÄIF:s klubbstuga. Start 5/10.

Torsdagar 18.15-20.15 Skidgång i Ulricehamns slalombacke. Högintensiv träning för dem med lite mer träningsvana. Samling på plats i Ulricehamn. Kan även bli samling på andra ställen för annan högintensiv träning. Info inför varje träning kommer på hemsida/facebook Start 7/10.

Lördagar 10.00-12.00 Varierad konditionsträning främst rullskidor men det kan även bli mountainbike, hinderbana eller löpning i skog och mark. Även denna kan anpassas och är möjlig för hela familjen. Håll utkik på hemsidan eller Facebookgruppen (se nedan) där veckans aktivitet kommer publiceras. Start 9/10.

Ta på dig träningskläder som tål lite tuffa tag, reflexväst, handskar och löparskor och häng på!

Det finns möjlighet till omklädning och dusch i klubbstugan, men under rådande situation ber vi er att i möjligaste mån byta om och duscha hemma. Då vi vill undvika att samlas inomhus kan vi tyvärr inte servera vår traditionsenliga kvällsmat efter tisdagsträningarna i år utan blir lättare förtäring utomhus.

Mer info publiceras löpande på www.asperedsif.se och i vår facebookgrupp ”Äspereds IF Skidor”. Gå gärna med i den!

För mer specifikt info om vilken träning se Kalender här på hemsidan

Kostnad? Medlemsskap + aktivitetsavgift i Äspereds IF. Du kan testa 2 gånger först.

Varmt välkomna!

//Ledarna i Äspereds IF

Ingen premiär för lördagsträningarna ännu.
2021-10-15 22:46

För tillfället skjuter vi på premiären för lördagsträningarna. Information om när lördagsträningarna startar kommer att publiceras här på hemsidan och i Facebook-gruppen "Äspereds IF Skidor".

Oskar 2.a i Mora Ski Festival
2021-10-10 21:11

Idag har Oskar Olsson kört Mora Ski Festival på Hemus i Mora, IFK Mora bjöd på en 4,6 km lång bana på sparad konstsnö. Oskar som är yngst i åldersklassen H15-16 mötte stora delar av de bästa i Sverige. Oskar slutade 2:a efter ett mycket starkt lopp, endast slagen av 16 årige Alvar Myhlback, Norge.

Grattis Oskar!

Mira körde inbjudningsloppet under lördagen och mötte delar av Svenska damseniorlandslaget. Mira hade en tyngre dag på snön och var 1 min 10 sekunder efter segrande Anna Dyvik från Mora över de 4,6 km.

Brons på Rullskids-VM för Mira
2021-09-23 06:56
Mira till höger, tillsammans med övriga medlajörer.
På sista tävlingsdagen av juniorvärldsmästerskapet i rullskidor lyckades Mira Perlerot Göransson ta en bronsmedalj i den tuffaste tävlingen. Mira, som fortfarande är 15 år, ställdes mot konkurrenter som är 18-19 år gamla på den etapp som brukar avsluta Tour de Ski. En fysiskt mycket utmanande bana uppför Alpe Cermis.

Mira säger så här om det tuffa loppet och känslan av att ta medalj på sitt första landslagsuppdrag:
Jag hade sett fram emot klättringen sista tävlingsdagen och kände att det kunde passa mig, men jag trodde aldrig att jag skulle slåss om en medalj. Det är fortfarande overkligt.
Det har varit jättekul och lärorikt att tävla i Italien. Jag har lärt mig mycket om vad jag behöver jobba mer med, nu ser jag fram emot att fortsätta höstträningen i Mora.
Tack för alla hälsningar och hejarop till mig!

Grattis Mira önskar Äspereds IF och tack för den fina uppmärksamhet som även föreningen fått genom din prestation!
Tisdag den 5 oktober startar familjeträningen
2021-09-09 10:05

tisdag den 5 oktober kl. 18:15 startar vi säsongen med familjeträningen vid klubbstugan i Äspered.

Höstens schema:

Torsdagar 18.15-20.15 Skidgång i Ulricehamns slalombacke. Högintensiv träning för dem med lite mer träningsvana. Samling på plats i Ulricehamn. Kan även bli samling på andra ställen för annan högintensiv träning. Info inför varje träning kommer på hemsida/facebook. Start 7/10.

Lördagar 10.00-12.00 Varierad konditionsträning främst rullskidor men det kan även bli mountainbike, hinderbana eller löpning i skog och mark. Även denna kan anpassas och är möjlig för hela familjen. Håll utkik på hemsidan eller Facebookgruppen där veckans aktivitet kommer publiceras. Start 9/10.

Mira åker med Landslaget till Val di Fiemme på Rullskids VM
2021-09-08 08:07
Bild på Mira Perlerot-Göransson från Tanumsloppet och JSM från augusti. Bild tagen av Rolf Zetterberg

Mira har blivit uttagen att representera Sverige i juniorklassen på Rullskids VM i Italien 16-20 September.

Skidförbundet skickar en trupp med seniorer och juniorer till VM och Mira blev uttagen efter att ha tävlat endel på Rullskidor i sommar.

-Jag är jätteglad för att få åka på mitt första landslagsuppdrag. Detta är ett delmål för mig på vägen och jag ska lära mig så mycket jag kan på VM av alla i laget som har mycket mer erfarenhet än mig. Jag har inga resultatmål alls, men kommer ge allt jag har i kroppen i varje tävling. Ryssland och Italien ska komma med hela sina senior och juniorlandslag från vintern så det blir tufft motstånd. Två av fyra lopp är på hög höjd över 1800 meter, det blir kul att se om kroppen vill samarbeta då säger Mira.

Äspereds IF gratulerar och önskar Mira stort lycka till på VM i Italien!

Länk till VMs hemsida och Webbsändningar här nedan

Äspereds Idrottsförening, 29/07 18:25