Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Välkommen att träna längskidor med Äspereds IF

Välkomna på höstträning med Äspereds IF Skidor


Nu är hösten här och med den drar skidträningen i Äspered igång! I väntan på snö och skidspår förbereder vi oss med kul och nyttig träning för alla - alltid utomhus. 


Höstens schema:


Tisdagar 18.15-19.30 Träning för hela familjen. Barn, ungdomar och vuxna tränar intervall, styrka och koordination tillsammans. Mot slutet av träningen delar vi upp oss i en grupp för de leksugna och en grupp för de som vill ha tuffare träning. Alla som är 6 år eller äldre kan vara med! Samling vid ÄIF:s klubbstuga. Start 29/9.


Torsdagar 18.15-20.15 Skidgång i Ulricehamns slalombacke. Högintensiv träning för dem med lite mer träningsvana. Samling på plats i Ulricehamn. Start 10/9.


Lördagar 10.00-12.00 Varierad konditionsträning så som mountainbike, hinderbana eller löpning i skog och mark. Även denna kan anpassas och är möjlig för hela familjen. Håll utkik på hemsidan eller Facebookgruppen (se nedan) där veckans aktivitet kommer publiceras. Start 3/10.


Ta på dig träningskläder som tål lite tuffa tag, reflexväst, handskar och löparskor och häng på!


Det finns möjlighet till omklädning och dusch i klubbstugan, men under rådande situation ber vi er att i möjligaste mån byta om och duscha hemma. Då vi vill undvika att samlas inomhus kan vi tyvärr inte servera vår traditionsenliga kvällsmat efter tisdagsträningarna i år.


Mer info publiceras löpande på www.asperedsif.se och i vår facebookgrupp ”Äspereds IF Skidor”. Gå gärna med i den!   


För mer specifikt info om vilken träning se Kalender här på hemsidan 


Kostnad? Medlemsskap + aktivitetsavgift i Äspereds IF. Du kan testa 2 gånger först.

 

Varmt välkomna!                          


//Ledarna i Äspereds IF


Inbjudan till snöläger i Orsa 26-29/11
2020-10-17 21:18
26-29/11 arrangerar vi snöläger i Orsa. Detta året blir saker dock inte riktigt som vanligt. Vi kommer inte åka buss denna gång, med tanke på corona-situationen. Vi får därför ta oss till Orsa i egna bilar. Grundtanken är att endast åka ihop med dem som man delar stuga med i Orsa.
I Orsa bor vi i 6-bäddsstugor och äter frukost, lunch och middag på någon av restaurangerna i området. Vi har fått information om att i år kommer flera restauranger vara öppna, för att minska trängsel. Det börjar med middag på torsdag kväll och avslutas med lunch på söndag innan vi åker hem.
Deltagare under 18 år får endast följa med i vuxens sällskap. Den vuxne behöver inte vara en förälder utan kan vara annan vuxen som ansvarar för ungdomen mellan träningspassen.

Vi kommer sammanlagt genomföra 6 st träningspass. Ett på torsdag när vi kommit upp, två på fredag och två på lördag samt ett avslutande pass på söndag innan hemfärd.
Inriktningen på träningarna kommer vara skidteknik och fart. Det blir både fristil och klassisk stil.

I priset för lägret ingår boende, mat samt spårkort medan man själv får stå för transporten till Orsa. Det går inte just nu att ange ett exakt pris eftersom det är beroende på hur många som följer med. Kostnaden för stugorna ska fördelas mellan deltagarna samt priset för spårkorten blir billigare om vi blir fler än 20.
Nedan finns ett beräknat prisintervall. Det lägre priset är beräknat på att det bor i snitt 5 personer per stuga och att det är över 20 deltagare totalt. Det högre priset är beräknat på att det bor 4 personer per stuga och att det är under 20 deltagare.

Beräknat pris:

Ungdom (upp till 16 år) 
1800-2050 kr 
ÄIF subventionerar halva lägerkostnaden för skidungdomar i tävlingsålder (född 2012 eller äldre) vilket betyder ett pris på 900-1025 kr.

Vuxen
2450-2750 kr

Bindande anmälan till lägret måste göras senast fredag den 23/10.
Anmälan görs till Lars (070-3839901) eller Claes P (070-3037282)

Höstrullen och GM i rullskidor 2020
2020-09-06 20:17
Hestra IF anordnade idag höstrullen på Viared med bra deltagarantal, men utan publik. Höstrullen var även Götalandsmästerskap i Rullskidor. 
Grattis till Oskar Olsson H13-14 tog ett guld i GM.
Pallplats även för Ida Abrahamson 3:a i D17-20.
Simon Grenlöv var med till spurten i H21 klassen, och slutade på 12.e plats! 

Bra kämpat och försvara klubbens färger. 
För alla resultatet https://www.hestraif.se/wp-content/uploads/2015/07/Höstrullen2020_Resultat.pdf.pdf
Intresseanmälan för träningsläger på snö
2020-09-04 20:17
Ledarna har haft möte och diskuterat fram tillbaka hur vi bäst genomför ett träningsläger detta märkliga år och om vi skulle ha ett träningsläger. Vi kom fram till följande känns som bästa lösningen... 

- Ja, det känns rätt att åka på träningsläger. 
- Som förra året blir det Orsa/Grönklint.
- torsdagen 26/11- söndagen 29/11. 
- vi kommer ta bilar upp detta år, alltså inte buss. Detta för om någon blir sjuk behöver vi inte åka i samma buss hem allihopa. Gärna samma bil/samma stuga. ca 4-6 st i varje stuga.  
- Pris gissningsvis 1000-1200 kr för ungdomar, 2300-2600 kr för vuxna. Då ingår: stuga, mat, spårkort och resa. Vi äter som vanligt frukost, lunch, middag på restaurangen. 

Vi har redan nu preliminärbokat några stugor i Orsa. För att vi ska kunna göra klart bokningen behövs en intresseanmälan redan nu (är inte bindande), så vi har ett hum om hur många som vill med. 

Skriv en kommentar på facebook om du/ni är intresserade och om ni kan tänka er att köra senast 25 september. Maila lars.v.backlund@gmail.com om du har specifika frågor.
Barmarksträning i höst och snöträningsläger
2020-08-30 20:16
Vi ledare ser fram emot en förhoppningsvis bättre vinter med mer snö men framförallt mer kyla så vi har bättre förutsättningar för att göra roligare och givande skidträningar. 

Vi planerar som vanligt barmarksträning i höst och hoppas det blir många deltagare som vanligt. 
Vissa förändringar kommer vi göra dels på grund av rådande omständigheter med Covid-19 men även för att ge unga som gamla möjlighet att träna fler dagar om man önskar. Vi har haft bra uppslutning på tisdagar, men inte torsdagar och lördagar. All träning går att anpassa för att passa alla oavsett träningsbakgrund. Du kan komma själv som ungdom/barn, men även själv som vuxen på alla passen, man behöver ej ha med sig barn även om det kallas familjeträning. 

Plan inför hösten
TISDAGAR: Familjeträning liknande tidigare år. Fokus intervall, styrka och kondition. Tyvärr kommer vi inte servera någon kvällsmat denna höst, eftersom vi upplever att vi då har svårt att följa FHM rekommendationer. Start 18.15-19.30. (yngre barn håller till ca 19.15) Vi rekommenderar alla att duscha hemma. Swim-Run 3/10, annars start 29/9

TORSDAGAR: 18.15-20.15 (kortare pass för yngre barn/ungdomar om man önskar) Högintensiv och pulshöjande träning som går att anpassa utifrån sin egen förmåga. Samling i Ulricehamns skidbacke. Ta med stavar för skidgång. Alla välkomna. Start 10/9

LÖRDAGAR 10.00-ca12.00 Konditionsträning  olika sorters träning varje lördag se äspereds IF hemsida och skidornas kalender för vidare information vad vi planerar. Tanken är att det kan passa alla åldrar och kan anpassas så att alla får en bra träning utifrån sin förmåga. 
Lördagen den 3 oktober bjuder vi in till vårt numer traditionella långpass i  löpning i skogarna mellan Dalsjöfors och Äspered. 

SNÖLÄGER: Den 26-29/11 planerar vi ett snöläger i Orsa. Mer info kommer snart för intresseanmälan. Fundera redan nu om du vill följa med :). 
Träning på torsdagar med start 10 september
2020-08-30 20:10
Skidgång Torsdagar från 10 september

Samling vid Ulricehamn slalombacke kl:18.15, vi håller på ca 2 timmar.
Välkomna tävlande ungdomar, juniorer och Vasaloppsåkare som samt motionärer.
För yngre som vill vara med på passet, kortas passet av för er till ca 1 h. 
För ungdomar och juniorer blir det ett mer högintensivt pass, men det går att vara med som vuxen motionär och korta ned.
Ta med pannlampa.”, då det inte är upplyst i backen.

I oktober början träningar 3 dagar i veckan förutom swim-run nu på tisdag. Mer om detta i inlägget efter detta. 
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Äspereds Idrottsförening, 15/10 10:42 
Äspereds Idrottsförening, 17/09 10:45 
Äspereds Idrottsförening, 10/09 11:32 
Äspereds Idrottsförening, 02/09 13:42 
Äspereds Idrottsförening, 09/04 15:32 
Äspereds Idrottsförening, 01/04 14:55 
 
Våra sponsorer