Välkommen att träna längskidor med Äspereds IF

All skidåkning har sitt ursprung i längdskidåkningen. Förr i tiden var skidorna främst ett transportmedel och som hjälp i jakt och krig, men numera är det mest en fritidssysselsättning för människor som trivs ute i naturen och vill kombinera det med nyttig motion.

Att åka längdskidor ger dig mycket bra och effektiv konditionsträning. Hela kroppen får sig en ordentlig genomgång då man använder sig av i princip hela kroppen. Äspereds If har skidverksamhet för alla åldrar, så hela familjen kan delta i träningsaktiviteterna.

På denna sida hittar du nyheter och information från Äspereds IF - Skidor.

Tisdagar kl. 18:15: Skidträning och barnskidskola i klassisk stil. När det finns snö i Äspered är vi på Lundavallen annars på konstsnön på Borås Skidstadion.
Torsdagar kl. 18:15: Skidträning i fri stil (skejt). När det finns snö i Äspered är vi på Lundavallen annars på konstsnön på Borås Skidstadion.

Ibland kan det avvikelser förekomma från det generella som beskrivs ovan men det framgår då på hemsidan. Hemsidan uppdateras med information inför varje träninspass och gå gärna med i vår Facebook-grupp, Äspereds If Skidor, för att alltid få senaste informationen.

Nya träningstider på tisdagar och torsdagar
2020-01-14 06:58
Eftersom det inte finns så mycket snö på Borås Skidstadion och att flera klubbar har träning på tisdagar och torsdagar har vi tillsammans med de andra klubbarna bestämt tider för träningarna. De nya starttiderna för våra träningar gäller fr.o.m. idag och gäller samtliga grupper.
Borås SK kommer att börja en halvtimme före oss och Borås GIF kommer att börja en halvtimme efter oss.

Äspereds IF börjar träningen kl. 18:30 på Skidstadion på tisdagar och torsdagar. Träningen börjar alltså 15 minuter senare än vad som tidigare har kommunicerats.

På tisdagar är det klassisk stil och torsdagar skejt.

Vallan från Vauhti finns att hämta.
2020-01-08 21:13
Du som har beställt valla från Vauhti kan nu hämta den hos Team Sportia i Ulricehamn.

4 segrar för klubben
2019-12-25 13:20
Skid och Boråsprofilen uppmärksammar Äspereds framgångar i årets första tävling...  https://erikwickstrom.se/2019/12/25/ny-telefon-och-kul-med-skidakning/

God Jul önskar Äspereds IF skidor. Vi önskar oss kyla och snö från tomten.

Ha en fortsatt skön julledighet.

Deltagarrekord i Julkaramellen, Startlista
2019-12-20 17:52
langd.se uppmärksammar säsongen första tävling och deltagarekordet i årets julkaramell, som Äspereds IF och Borås Gif anordnar tillsammans.

Går att efteranmäla sig på plats!

Startlistan se nedan

Äspereds Idrottsförening, 11/11 16:05