Välkommen till Äspereds IF
Äspereds Idrottsförening strävar efter att skapa en meningsfull, aktiv och sund fritidssysselsättning för barn, ungdomar och vuxna i Äspered.

Vill du bli medlem i ÄIF? Klicka då här!
Sommargympa på Sundholmen
Dags för sommargympa på Sundholmen
2020-05-30 20:22, Sommargympa på Sundholmen

Nytt datum för Västgötaloppet i MTB - 27 sept!
2020-04-13 06:55

På grund av det rådande läget med coronautbrottet vill vi idag meddela att Västgötaloppet MTB flyttas från den 17 maj till den 27 september.
Vi lovar att göra den 27 september till en cykelfest utöver det vanliga med massor av fantastiska cykelupplevelse i skogarna runt Sjuhärad.
De tre arrangörsföreningarna av Västgötaloppet MTB (Tvärreds IF, Äspereds IF och Borås GIF) har arbetet intensivt under vintern och våren för att kunna bjuda deltagarna på ett arrangemang i världsklass.
Evenemangsledare Pär Carlzén säger ”Vi är alla enormt laddade för att skapa en fantastisk cykelfest. Att vi nu flyttar tävlingen från maj till september innebär att vi får ytterligare förberedelsetid på oss för att nå vår ambition som är att bli ett av Sveriges mest uppskattade
mountainbikelopp”.

Arrangörerna har sett ett stort intresse för loppet och redan två veckor efter att anmälan öppnat vad det omkring 200 anmälda cyklister.
Loppet kommer arrangeras över tre olika distanser: 73km, 37km och 13km är ett lopp för alla med fokus på motionären som söker en härlig utmaning.
Nu flyttas alla anmälningar över till det nya datumet.

Under sommaren kommer arrangörerna att arbeta vidare med att ytterligare förfina arrangemanget.
Målet är att ha minst 500 cyklister på startlinjen i september 2020.

Pär Carlzén, Evenemangsledare Västgötaloppet
Telefon 073-437 9054

Jonas Peterson, Biträdande Evenemangsledare, Ordförande Borås GIF på Knektås

Köp digital Bingolott och stöd Äspereds IF
2020-04-09 15:32
I rådande tider när vi ska minimera mötet med andra människor drabbas vi alla på ett eller annat sätt. Så även ideella föreningar som kämpar för att överleva.
Utan er medlemmar och er aktiva fritid genom klubben går vi under.

Därför har Folkspel tagit fram möjligheten att köpa Bingolotter digitalt. Så när du köper din Bingolotto via länken nedan så är du med och stöttar Äspereds IF.

Så hjälp oss igenom Coronakrisen och köp din lott idag på https://www.bingolotto.se/bingolotter/?customerId=1021226!
Äspereds IF och Coronavirus
2020-04-01 14:55

Rekommendationer angående idrott och träningsanläggningar med anledning av covid-19

Regeringen har på Folkhälsomyndighetens rekommendationer tillfälligt förbjudit allmänna sammankomster och offentliga tillställningar över 50 personer. Arrangemang med färre deltagare får genomföras, men bör utföras på ett sätt som minimerar risken för smittspridning.

Fysisk aktivitet är bra för folkhälsan, idrott och träning ska därför fortsätta, anser Folkhälsomyndigheten. Träningar, matcher eller lokala cuper behöver inte ställas in med anledning av epidemin, och gym, simhallar och idrottshallar kan hålla öppet.
Däremot kan aktiviteterna behöva anpassas för att minimera riskerna för smittspridning.
Arrangören av verksamheten ska göra en riskbedömning enligt riskbedömningsverktyget som finns i på sidan om rekommendationer för evenemang med färre än 50 deltagare och anpassa evenemanget utifrån resultatet.
Äspereds Idrottsförening följer utvecklingen och Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Generella råd

• Den som är sjuk, även med milda symtom, ska inte delta i aktiviteter alls, utan stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande. Insjuknar man under idrottsaktivitet ska man gå hem direkt.
  • Personer över 70 år bör undvika offentliga miljöer och minska sociala kontakter och ska därför inte delta i gruppaktiviteter inomhus.
  • Minska moment med närkontakt, gör andra övningar istället.
  • Uppmana till att om möjligt byta om hemma före och efter aktiviteter.
  • Dela inte vattenflaskor, munskydd och liknande som kan överföra saliv.
  • Se till att det finns möjlighet att torka av utrustning som används av flera, exempelvis gymutrustning, efter varje persons användning.
  • Se till att det finns möjlighet till handtvätt eller handsprit och uppmana till god handhygien.
  • Undvik trängsel t.ex. vid insläpp av publik på läktare och vid försäljning.
Behov av nya träningskläder??
2020-04-01 08:00
Passa på att byta ut urvuxna eller slitna träningskläder och handla nya klubbkläder från Äspereds IF via CZSPORT.

Välkomna att besöka shopen genom att klicka på länken: CZSPORT

Nyheter från vår verksamhet
Skidsektionen, 25/07 17:42