Välkommen till Äspereds IF
Äspereds Idrottsförening strävar efter att skapa en meningsfull, aktiv och sund fritidssysselsättning för barn, ungdomar och vuxna i Äspered.

Vill du bli medlem i ÄIF? Klicka då här!
Äspereds IF behöver ditt stöd
2017-03-24 07:21

2016 hade Äspereds IF 483 st medlemmar och 78 st stödmedlemmar. Av föreningens medlemmar är det 83 st som genererar statligt stöd och 69 st som genererar kommunalt aktivitetsstöd för varje tillfälle man är med i en aktivitet.

Föreningen får alltså mer intäkter per varje deltagare i en aktivitet. Därför hoppas vi på ännu fler aktiva barn, ungdomar och vuxna i Äspered under 2017.

Det är dock till största delen tack vare ideella insatser kan Äspereds IF erbjuda Barn, ungdomar och vuxna i Äspered en meningsfull och aktiv fritid.  Att hjälpa till ideellt och engagera sig i föreningslivet skapar nya kontakter och är ett trevligt sätt att lära känna nya människor samtidigt som du engagerar dig i barnens och föreningens aktiviteter.

Du kanske är mamma, pappa, släkting eller bekant till någon som utövar aktiviteter i Äspereds IF, eller så vill du helt enkelt bara stötta vår idrottsförening och det är vi mycket tacksamma för.

Vill du blir stödmedlem i Äspered IF kostar det 100 kr per år. Pengarna går bl.a. till våra spår och leder, föreningsaktiviteter och träningsgrupper.

Klicka på länken, eller gå in under fliken Medlemskap och fyll i dina uppgifter för att bli stödmedlem.

Tipspromenader i Äspered???
2017-03-19 20:55
Finns det intresse att gå och/eller ordna tipspromenader under våren?

Vi i gymnastiksektionen känner att vi inte har tid och ork att ordna tipspromenader på egen hand. Vi är dessutom lite fundersamma till om intresset att deltaga är tillräckligt stort för att det ska vara motiverat att organisera denna form av motionsaktivitet.

Vår önskan är att locka ut både gammal och ung för en stunds rörelse och social samvaro. Vi funderar nu på om det finns något "modernare" alternativ till tipspromenader som skulle kunna fylla samma funktion och samtidigt locka fler deltagare?

Vi tar tacksamt emot synpunkter och gärna även intresseanmälningar för att ordna tipspromenader eller annan aktivitet?

Gymnastiksektionen

Maria Jäverfelt  Maria.javerfelt@gmail.com
Västgötaloppet Skicross+Sprint, sön 19 mars på Borås Skidstadion
2017-03-18 19:18
Äspereds IF tillsammans med Tvärreds IF arrangerar på söndag 19 mars säsongens sista skidtävling i Västergötland på Borås Skidstadion, där det fortfarande är alldeles utmärkta snö- och skidförhållanden. Inte mindre än 180, främst ungdomar, är anmälda vilket är fantastiskt så sent på säsongen och Äspereds IF representeras av 13 ungdomar. Den något ovanliga tävlingsformen med en inledande teknisk Skicross följt av en Sprinttävling borgar för att det blir åka av med mycket fart och fläkt. Banglängderna varierar mellan 400 och  800 m. I pausen mellan Skicrossen och Sprinten så arrangeras en Skidskyttetävling på Borås Skidstadion, vilket även skidåkarna för möjlighet att prova-på när man åkt klart skidtävlingen. Så det blir både fart och fläkt och pang-pang på söndag.
Äspereds IF söker fler sponsorer 2017
2017-03-01 09:47

Äspereds Idrottsförening strävar efter att skapa en meningsfull, aktiv och sund fritidssysselsättning för barn och ungdomar i Äspered. För att kunna utveckla verksamheten ytterligare söker vi efter fler sponsorer som vill vara med och stötta föreningen under 2017.

Marknadsför ert företag genom att sponsra Äspereds IF.  Ert bidrag stöttar föreningen samtidigt som ert varumärke stärks genom att associeras med Äspereds IF, som står för både god lagkänsla och samhörighet i Äspered.

Det finns flera olika nivåer och alternativ för att sponsra Äspereds IF

* Skyltar vid fotbollsplanen

* Företagets logotype på hemsidan med direktlänk till er egen hemsida. Äspereds IF:s hemsida har ca 2500  besökare per månad och fler än 5000 sidvisningar.

* Annons i matchblad, hel eller halvsida

* Matchboll

* Logotype på matchkläder

Med fler sponsorer vill ÄIF utveckla den befintliga verksamheten, men även kunna rusta upp och förlänga elljusspåret. Det finns även en vision om att kunna anlägga ett konstsnöspår så att skidverksamheten kan fortgå även under snöfattiga vintrar.

Vill ni skapa nya relationer i en positiv miljö? Kontakta då Bo Carleljung

carleljung@telia.com

Årets ÄIF:are 2016
2017-02-23
Mira Göransson tillsammans med ordförande Lars-Åke Ekberg
Ett stort grattis till parstafett-laget i skidor, Ida Abrahamson och Mira Göransson som tog hem segern i röstningen om att bli årets ÄIF:are.
Ida och Mira  har visat fina framgångar på sitt speciella underlag. De visar ett stort intresse för sin sport och har på ett förtjänstfullt sätt gjort PR för Äspereds IF inte bara lokalt utan också regionalt och nationellt.

Parstafett-laget D11-12 Skidor, Ida Abrahamson och Mira Göransson

Ida och Mira: Guld på GM i parstafett, Guld på DM i parstafett. Dessutom:

Mira Göransson 1:a Götalandsmästerskapen individuellt, 1:a Distriktsmästerskap individuellt, 1:a Västgötacupen,
2:a Lilla Svenska Skidspelen i Falun
Ida Abrahamson 3:a Götalandsmästerskapen individuellt