Välkommen att träna längskidor med Äspereds IF

Uppdaterat 2200907

Höstens schema: När det kommer/produceras snö, planerar vi för träning på snö.

Tisdagar (start 4/10) 18.15-19.30

Familjeträning

För vem? Barn från 6 år, ungdomar & vuxna

Vad? Intervaller, styrka, kondition

Hur? Tillsammans och i grupper utefter förmåga. För de yngre på ett mer lekfullt sätt.

Var? Samling Äspereds klubbstuga

Övrigt: Kom i träningskläder som tål lite mer tuffa dag, handskar och löpskor. Vi är utomhus oavsett väder. Efter träningen finns duschmöjligheter i klubbstugan. Efter träningen serveras kvällsmat i klubbstugan.

Torsdagar 18.15-19.30

Tävlingsförberedande träning

För vem? Du som utvecklas som skidåkare och tävla till vintern.

Vad? Rullskidor kombinerat med löpning,
med fokus att vara förberedda för att
kunna tävla i vinter och förbättra sin kondition.

Hur? Teknikträning på rullskidor blandat
med fysträning

Var? Borås Skidstadion

Övrigt: Vi samlar i vår klubblokal innan träningen för genomgång och efter träningen för hänga lite och fylla på med energi. Ta med handskar och löpskor. Duschmöjligheter finns.

Vinterns schema

Tisdagar 18.15-19.30 Träning klassiskt stil. Barn, ungdomar och vuxna är välkomna att träna skidor. För barn finns möjlighet att hyra skidor för hela säsongen för ett pris av 300 kr. Vuxna kan vara med på träningen om önskar vid exempelvis teknikdelarna,behöver egna grejer.  Fokus är främst på våra barn och ungdomar dock. Vid natursnö är vi Äspered, annars på Borås skidstadtion. Alla som är 6 år eller äldre kan vara med! Start ?? Barnskidskola startar vi officiellt med i januari efter att skidträningen tar juluppehållet.

Torsdagar 18.15-20.15 Skidträning skate. Vi kommer de allra flesta torsdagar vara på Borås skidstadion, då förutsättningar är mycket bättre för skate där. Info inför varje träning kommer på hemsida/facebook Start ??. Kommer även på torsdagar vara juluppehåll. Alla åldrar kan vara med på träningen.

Vi har en lokal på Borås skidstadion där det finns möjlighet att gå in eller värma sig. (Kod, kontakta ledarna) Omklädningsrum öppna för ombyte och dusch om önskas.

Duschmöjligheter finns både i Äspered och Borås skidstadion.

Mer info publiceras löpande på www.asperedsif.se och i vår facebookgrupp ”Äspereds IF Skidor”. Gå gärna med i den!

För mer specifikt info om vilken träning se Kalender här på hemsidan

Kostnad? Medlemsskap + aktivitetsavgift i Äspereds IF. Du kan testa 2 gånger först.

Varmt välkomna!

//Ledarna i Äspereds IF

Träning tisdag 29/11
2022-11-29 08:47

Denna tisdag blir det återigen barmarksträning. Titta ut genom fönstret och det är svårt att tro att vi för en vecka sedan åkte skidor.

Barn, ungdomar och vuxna tränar intervall, styrka och koordination tillsammans.

Ta gärna med en egen vattenflaska och reflexväst.
Efter träningen serveras mat i klubbstugan

Samling vid klubbstugan i Äspered kl. 18:15.

Det finns möjlighet att byta om och duscha i klubbstugan efter träning.

Välkomna!!

Barmarksträningar på torsdagar inställda
2022-11-03 07:31

Eftersom det inte har varit några deltagare på barmarksträningarna på torsdagar ställer vi in dessa träningar tills vidare.
Ta kontakt med din tränare om du vill träna på torsdagar under barmarkssäsongen, så att vi kan återuppta dem igen.

De inställda träningarna på torsdagar gäller endast barmarksträning inte skidträning på snö. När det finns snö (eller konstsnö) som gör det möjligt att åka skidor kommer träningarna på torsdagar att återupptas.

Avslutning och återlämning av skidpaket fre 1/4
2022-03-27 08:15

Välkomna på skidavslutning fredagen den 1/4 i Äspereds IFs klubbstuga!

Vi börjar kvällen med lekar för hela familjen kl 18:00. Vi kommer att vara utomhus, men ombyte ska inte behövas.

Efter det går vi in och äter tacobuffé och har prisutdelning.

Tacobuffén är gratis för alla barn som varit med under säsongen, men medföljande vuxna och barn betalar 30 kr respektive 20 kr.

Anmälan senast tisdag 29/3 till: perssonhelena83@gmail.com

Har ni hyrt utrustning under säsongen ska den återlämnas och betalas på fredag kl 17:30-18:00, även om ni inte kommer på avslutningen. Har ni förhinder, kontakta Claes på 070-3037282 eller claes.persson@hotmail.com.

Väl mött!

/Ledarna

Årets klubbmästerskap avgjort i strålande sol
2022-03-12 13:16

Fler bilder (+6) >>

En liten men glad skara ställde upp i årets klubbmästerskap.

Alla kom i mål och alla verkade nöjda och glada. Grillad korv, saft och kexchoklad bjöds det på efteråt.

Priserna delas ut på skidavslutning i Äspereds klubbstuga en fredag i April (ej helt bestämt vilken än).

Uthyrning av skidpaket
2021-12-02 11:32

Se bifogad fil för hur du bokar ditt skidpaket. Info kommer på mail när det finns klart att hämta.

AIF_Skidpaket_utskick_2022.pdf

Äspereds Idrottsförening, 09/11 22:18