Välkommen att träna längskidor med Äspereds IF

Välkomna på höstträning med Äspereds IF Skidor

Nu är hösten här och med den drar skidträningen i Äspered igång! I väntan på snö och skidspår förbereder vi oss med kul och nyttig träning för alla - alltid utomhus.

Höstens schema:

Tisdagar 18.15-19.30 Träning för hela familjen. Barn, ungdomar och vuxna tränar intervall, styrka och koordination tillsammans. Mot slutet av träningen delar vi upp oss i en grupp för de leksugna och en grupp för de som vill ha tuffare träning. Alla som är 6 år eller äldre kan vara med! Samling vid ÄIF:s klubbstuga. Start 29/9.

Torsdagar 18.15-20.15 Skidgång i Ulricehamns slalombacke. Högintensiv träning för dem med lite mer träningsvana. Samling på plats i Ulricehamn. Start 10/9.

Lördagar 10.00-12.00 Varierad konditionsträning så som mountainbike, hinderbana eller löpning i skog och mark. Även denna kan anpassas och är möjlig för hela familjen. Håll utkik på hemsidan eller Facebookgruppen (se nedan) där veckans aktivitet kommer publiceras. Start 3/10.

Ta på dig träningskläder som tål lite tuffa tag, reflexväst, handskar och löparskor och häng på!

Det finns möjlighet till omklädning och dusch i klubbstugan, men under rådande situation ber vi er att i möjligaste mån byta om och duscha hemma. Då vi vill undvika att samlas inomhus kan vi tyvärr inte servera vår traditionsenliga kvällsmat efter tisdagsträningarna i år.

Mer info publiceras löpande på www.asperedsif.se och i vår facebookgrupp ”Äspereds IF Skidor”. Gå gärna med i den!

För mer specifikt info om vilken träning se Kalender här på hemsidan

Kostnad? Medlemsskap + aktivitetsavgift i Äspereds IF. Du kan testa 2 gånger först.

Varmt välkomna!

//Ledarna i Äspereds IF

Mästarnas mästare Äspereds style
2021-05-20 20:25

Fler bilder (+3) >>

Majträningen testade vi några av momenten i Svts mästarnas mästare... men på vårat sätt 😊.

- sisyfos

- replabyrint

- löpning med pussel

- hänga i stång

- hinderbana

och så avslutade vi med klassiker 90 grader.

kul ni som kom! Vi kör ett dag i juni. Mer info och datum närmare 😊
Välkomna då!

Mira uppmärksammas av distriktsförbundet.
2021-02-12 06:32
Mira Perlerot Göransson och Niclas Wiik
Mira Perlerot Göransson har tilldelats Västergötlands Skidförbunds Åkarstipendium på 3000 kr för sitt SM-brons på USM 2020.

Ordföranden i Västergötlands Skidförbund, Niclas Wiik, överaskade Mira på torsdagens träning med den glada nyheten.

Grattis Mira, önskar Äspereds IF - Skidor!

En fin artikel i BT om Ida Abrahamson inför SM
2021-02-10 19:59
Imorgon startar Ida tillsammans med Sverigeeliten över 15 km, masstart i SM på Borås skidstadion. Banan är utmanande, utan särskilt mycket möjlighet till vila.

Stort lycka till Ida önskar vi alla i klubben. Kul att se Äspereds klubbdräkt på ett SM.

Länk till artikel från dagens BT här:

Testa skate? Vi har skidor
2021-01-15 11:56
Barnskidskolan och skidträning på tisdagar i klassiskt stil är populär! Jättekul tycker vi såklart.

Vi har även skidträning på torsdagar. Då tränar vi oftast skate. Du som vill testa skate men inte har skidor kan ni få låna från klubben varje träningstillfälle. Vore kul och fler ville testa detta sätt att åka skidor. Det är inte svårare än att åka klassiskt, bara annorlunda, för vissa lättare då det är lite likt att åka skridskor. Många tycker dessutom skate är roligare. Vill du träna någon torsdag men inte har skidor skriv gärna i kommentar på facebook eller hör av dig till någon av oss ledare så vi kan förbereda och ta fram innan träningen!

/ Ledarna
Vi har blivit med lokal på Borås skidstadion!!
2021-01-01 14:19
Gott nytt år på er alla!

Vi i klubben firar in det nya året med att meddela att vi har fått tillgång till en lokal på Borås skidstadion.

Denna är tänkt som en samlingslokal och klubbrum  vid träningar och även andra tider. Lokalen är inte ett förråd eller omklädningsrum.

Lokalen står nu tom och det är vår uppgift att inreda det så vi vår en ställe med fin klubbkänsla. Soffa, soffbord, bord, stolar m.m.
I lokalen finns kyl, frys, mikro och vatten redan.
Lokalen storlek är ca 7,5 x 9,5 meter.

En medlem i klubben skänker en projektorduk, projektor och högtalare för att vi ska ha möjlighet att ex. kunna filma teknik på passen och sedan titta på detta. Detta är ett utmärkt sätt för att kunna bli en bättre skidåkare.
Vi verkar även löst stolar från en tidigare konferenslokal. Muggar, bestick etc löser vi från klubbstugan.
Nu vänder vi oss till er klubbmedlemmar om ni har något hemma som fungerar utmärkt men ni inte längre behöver. Finns det någon som har följande.

- kaffebryggare
- vattenkokare
-  4-manna bord (gärna 5 st likadana)
- bilder eller tidningsurklipp från skidträningar, skidläger, tävlingar, vasalopp etc vi kan sätta upp på väggarna
- tavelramar
- soffa, gärna divan eller hörnsoffa (max  3 m)
- soffbord
-hatthylla
- rullgardin eller liknande i två av fönstren.
- 2 st bordslampor i fönstren
-anslagstavla (magnet eller nål)

Har ni något av följande skicka en bild till Helena 0736-522916 eller lägg en bild på kommentar på facebook.
Tillsammans ska vi göra den här klubblokalen mysig med en härlig klubbkänsla

VIKTIGT: Naturligtvis kommer vi inte pga av pandemin kunna använda denna lokalen så som vi i framtiden tänkt detta år under våra skidträningar. Men ni som är uppe och tränar själva kan utnyttja den med att ex. gå in och värma sig eller ta en kopp kaffe eller byta skorna (när omklädningsrummen nu är låsta pga Covid). Hör av er till Helena för att få en kod för att komma in i lokalen.
Äspereds Idrottsförening, 02/06 07:16
Äspereds Idrottsförening, 02/03 17:06