Välkommen att träna längskidor med Äspereds IF

Uppdaterat 210826

Snön ligger vit för tillfället och vi börjar träna på snö!

Info om bokning av skidpaket AIF_Skidpaket_utskick_2022.pdf

Vinterns schema

Tisdagar 18.15-19.30 Träning klassiskt stil. Barn, ungdomar och vuxna är välkomna att träna skidor. För barn finns möjlighet att hyra skidor för hela säsongen för ett pris av 300 kr. Vuxna kan vara med på träningen om önskar vid exempelvis teknikdelarna,behöver egna grejer.  Fokus är främst på våra barn och ungdomar dock. Vid natursnö är vi Äspered, annars på Borås skidstadtion. Alla som är 6 år eller äldre kan vara med! Start 7/12. Barnskidskola startar vi officiellt med 11/1 efter att skidträningen tar juluppehållet

Torsdagar 18.15-20.15 Skidträning skate. Vi kommer de allra flesta torsdagar vara på Borås skidstadion, då förutsättningar är mycket bättre för skate där. Info inför varje träning kommer på hemsida/facebook Start 9/12. Kommer även på torsdagar vara juluppehåll. Alla åldrar kan vara med på träningen. Mer fokus på teknik och puls på torsdagen träning.

Vi har en lokal på Borås skidstadion där det finns möjlighet att gå in eller värma sig. (Kod, kontakta ledarna) Omklädningsrum öppna för ombyte och dusch om önskas.

Duschmöjligheter finns både i Äspered och Borås skidstadion.

Mer info publiceras löpande på www.asperedsif.se och i vår facebookgrupp ”Äspereds IF Skidor”. Gå gärna med i den!

För mer specifikt info om vilken träning se Kalender här på hemsidan

Kostnad? Medlemsskap + aktivitetsavgift i Äspereds IF. Du kan testa 2 gånger först.

Vi följer rekommendationerna från folkhälsomyndigheten ang. Covid-19 och uppdaterar oss om det blir förändringar nuvarande rekommendationerna.

Varmt välkomna!

//Ledarna i Äspereds IF

Avslutning och återlämning av skidpaket fre 1/4
2022-03-27 08:15

Välkomna på skidavslutning fredagen den 1/4 i Äspereds IFs klubbstuga!

Vi börjar kvällen med lekar för hela familjen kl 18:00. Vi kommer att vara utomhus, men ombyte ska inte behövas.

Efter det går vi in och äter tacobuffé och har prisutdelning.

Tacobuffén är gratis för alla barn som varit med under säsongen, men medföljande vuxna och barn betalar 30 kr respektive 20 kr.

Anmälan senast tisdag 29/3 till: perssonhelena83@gmail.com

Har ni hyrt utrustning under säsongen ska den återlämnas och betalas på fredag kl 17:30-18:00, även om ni inte kommer på avslutningen. Har ni förhinder, kontakta Claes på 070-3037282 eller claes.persson@hotmail.com.

Väl mött!

/Ledarna

Volkswagen Cup, Folksam Cup och Junior SM
2022-03-16 05:44

Äspereds IF har haft 4 åkare på nationella tävlingar de senaste två helgerna.

Oskar Olsson har åkt Folksam Cup i Järpen och Oskar som tillhör de starkaste 15-16 åringarna i Sverige, placerade sig som 9:a, 11:a och 12:a på de individuella loppen.

Sverre Engström har varit i Örnsköldsvik och kört Volkswagen Cup. Sverre tävlade i den stora H14 klassen med över 100 startande och lyckades knipa en 37:e på distansloppet.

Mira Perlerot Göransson och Ida Abrahamson har varit i Åsarna och kört Junior SM.
Både Ida och Mira gick till kvartsfinal i sprinten och Ida lyckades knipa en sammanlagd 15:e plats i D17-18.
Mira som är 1:a års junior blev 7:a på det klassiska masstartsloppet över 10 km och 6:a på fristilsloppet i D17-18, endast en tjej född samma år som Mira före sig i mål.

Grattis Oskar, Sverre, Mira och Ida till dessa fina prestationer önskar Äspereds IF!

Årets klubbmästerskap avgjort i strålande sol
2022-03-12 13:16
Ladda album (+17 bilder) >>

En liten men glad skara ställde upp i årets klubbmästerskap.

Alla kom i mål och alla verkade nöjda och glada. Grillad korv, saft och kexchoklad bjöds det på efteråt.

Priserna delas ut på skidavslutning i Äspereds klubbstuga en fredag i April (ej helt bestämt vilken än).

Oskar har tävlat i USM
2022-02-21 10:26

I helgen avgjordes Ungdoms-SM i Kalix. Från Äspereds IF deltog Oskar Olsson i H15 med fina resultat.

I fredagens distanslopp på 5 km i klassisk stil kom Oskar på en 11:e plats

Resultat Distans

På lördagen var det sprint i klassisk stil. Oskar gick vidare från prologen med en sjunde tid. I kvartsfinalen blev det seger och avancemang till semifinal. En femteplats i semifinalen gav sedan en 9: plats totalt i sprinten

Resultat Sprint

Skidträning och skidskola börjar tisdag 11/1
2022-01-07 13:55

Snart har vi första träningen för året och första officiella skidskolan.

På tisdag 11 januari kl 18:15 börjar Skidskolan (födda 2016 och äldre) och Skidträningsgrupperna för vintersäsongen.

Vi kommer lägga ut var träningen kommer äga rum. I Äspered om det finns tillräckligt med natursnö alternativt på konstsnön på Borås Skidstadion.

På torsdagar kommer träningen mestadels vara på Borås skidstadion då skate förutsättningar är mycket bättre där.

Nu sätter vi igång 2022. För att vara med på träning/skidskola krävs medlemsskap och aktivitetsavgift. Ni som betalade i höstas behöver inte betala nu oxå.

För er som vill tävla, kolla in tävlingskalender och anmäl er på någon av alla tävlingar som är denna säsong. https://ta.skidor.com/EventCalendar.aspx?orgid=3946&sector=CC

Äspereds Idrottsförening, 28/04 21:41
Äspereds Idrottsförening, 21/04 17:03