SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Äspereds Idrottsförening
Skidor

Välkommen att träna längskidor med Äspereds IF

Uppdaterat 240105

 

Vi börjar skidträningen tisdag 9 januari !!

 

Höstens schema

 

Tisdagar 18.15-19.30

 

FAMILJETRÄNING

För vem? Barn från 6 år, ungdomar & vuxna

Vad? Intervall, styrka, koordination

Hur? Tillsammans och i grupper utefter förmåga

Var? ÄIF:s klubbstuga

 

Övrigt: Kom i träningskläder som tål lite tuffa tag, handskar och löpskor. Efter träningen serveras kvällsmat i klubbstugan. Duschmöjligheter finns. Självklart är du välkommen som egen hög person utan vare sig något barn eller någon vuxen med dig :)

 

Lördagar 10.00-11.30

 

RULLSKIDOR START 7/10

För vem? Du som vill testa eller träna på rullskidor föra att utvecklas som skidåkare

 

Vad? Teknikträning på rullskidor oavsett tidigare kunskap.

Hur? Rullskidsutrustning klassiskt och skate finns att låna av klubben. Ta med EGEN HJÄLM

Var? Borås Skidstadion. Vi samlas i vårt klubbrum på skidstadion före och efter träningen för att snacka och fylla på med energi. Duschmöjligheter finns.

 

Vinterns schema

 

Tisdagar 18.15-19.30 Träning klassiskt stil. Barn, ungdomar och vuxna är välkomna att träna skidor. För barn finns möjlighet att hyra skidor för hela säsongen för ett pris av 300 kr. Vuxna kan vara med på träningen om önskar vid exempelvis teknikdelarna,behöver egna grejer.  Fokus är främst på våra barn och ungdomar dock. Vid natursnö är vi Äspered, annars på Borås skidstadtion. Alla som är 6 år eller äldre kan vara med! Start 9/1 eller om snön kommer redan i december. Barnskidskola startar vi officiellt med i januari efter att skidträningen tar juluppehållet.

 

Torsdagar 18.15-19.30 Skidträning skate. Vi kommer de allra flesta torsdagar vara på Borås skidstadion, då förutsättningar är mycket bättre för skate där. Info inför varje träning kommer på hemsida/facebook Start 11/1. Kommer även på torsdagar vara juluppehåll. Alla åldrar kan vara med på träningen. 

 

Vi har en lokal på Borås skidstadion där det finns möjlighet att gå in eller värma sig. (Kontakta ledarna om ni är där mycket när dörren är låst) Omklädningsrum öppna för ombyte och dusch om önskas. 

 

Duschmöjligheter finns både i Äspered och Borås skidstadion. 

 

Mer info publiceras löpande på www.asperedsif.se och i vår facebookgrupp ”Äspereds IF Skidor”. Gå gärna med i den!   

 

För mer specifikt info om vilken träning se Kalender här på hemsidan 

 

Kostnad? Medlemsskap + aktivitetsavgift i Äspereds IF. Du kan testa 2 gånger först.

 

Varmt välkomna!                          

 

//Ledarna i Äspereds IF

 

 

 

 

Tacksamt bidrag mottaget!
2024-05-20 21:31

Det är med glädje vi vill meddela att vi fått 5000 kr för att köpa in träningsmaterial. Stort tack till Sofie Barsenholt @sb7907 som valt att sponsra Äspereds IF genom sin arbetsplats Sparbanken Sjuhärad. Så tacksamma för detta bidrag.

 

Hoppas ni alla har en härlig aktiv sommar framför. Allt träning är bra träning!!


Vill även passa på att berätta att vi fått ett jättefint tackkort för säsongen av Mira Perlerot-Göransson. En gång Äsperedare, alltid nära hjärtat därefter. Tack för fina ord Mira. Vi ska sätta upp detta på ett väl valt ställe i klubbstugan! Du är en förebild för många unga skidåkare! 

 

// Ledarna via Helena 

Klubbmästerskapen 2024
2024-03-18 09:01

Söndag 18 mars genomfördes klubbmästerskap på Hestra i Borås som bjöd på vårskidåkningspropaganda.

 

En fantastisk dag i strålande solsken och fina spår dagen till ära. Såväl unga som äldre slängde sig ut i Hestras skidspår med go stämning och många glada miner. Distanserna var mellan 0,8 och 7,2 km.

 

Följande personer kan 2024 utnämna sig som klubbmästare för Äspereds IF. Se bifogad fil (vi vågar inte säga exakt tiden i barnloppen, för vi får erkänna att vi missade att stoppa tiden när de gick i mål, men vi är säkra på vilken plats alla kom på iallafall).

 

Resutat KM 2024.pdf

 

Tack alla som kom och förgyllde denna söndag. Största tack till Hestra för gästvänlighet och för allt jobb ni lägger ner med snötillverkningen och att kunna leverera utmärkta spår under hela vintern och en bra bit i på mars.

 

Förutom kexchokladen i mål delas det ut priser av mer hållbart material i olika valörer på skidavslutningen 12 april. Alla barn får pris och för vuxna pris till första, andra och tredjeplats. Boka gärna in denna fredag kväll i er kalender. 

 

Bra kämpat alla deltagare och vi är glada alla ni somdrog på er nummerlappen (som förövrigt kanske borde uppgraderas till 2025... )

 

 

 

 

 

 

KLUBBMÄSTERSKAP söndag 17/3
2024-03-10 10:38

KM söndag 17/3. 

 

Många är ni som frågat och önskat ett klubbmästerskap! 

vi kör klubbmästerskap i klassiskt stil på söndag förmiddag 17/3 på Hestra Borås- 

Samling 10.30 på Hestra för anmälan. Första start 11.00 


Anmälan sker på plats. Alla åldrar (0-100 +) välkomna att delta förutsatt att du är medlem i Äspereds IF.

 

Ju fler desto roligare!!  

Prisudelning sker i samband med skidavslutningen 12 april i Äspereds klubbstuga. 

 

 

Väl mött / tävlingsledningen aka ledarna i Äspereds IF skidor 

Bilder Poängjakten Borås GIF 25/1 2024
2024-01-26 10:17

Igår kördes en av tre tävlingar i poängjakten. Ett samarbete mellan Borås skidklubbarna för att barn/ ungdomar ska få testa tävling på ett lekfullt sätt. 

Parstafetter i klassiskt stil genomfördes. I lag om två kördes 3 varv var med växling mellan varje varv till lagkompis. Varven var 400 meter eller 700 meter beroende på ålder. 

Vi var ett litet, men glatt, gäng Äsperedare som tävlande. Alla komma i mål och alla var nöjda och stolta över sin prestation. 

Nästa tävling i poängjakten är på Borås skidstadion, torsdagen 8/2. Då är det en skicrossinspirerad bana med individuell start, fri stil som står på menyn. Det kommer vi träna på träningarna framöver så blir vi säkert ett glatt gäng även nästa gång. 

 

bra kämpat allihopa, ni gjorde det jättebra ansåg vi ledare. 

Skidträning, skidskola och nya kläder
2024-01-05 20:45

Nästa vecka tisdag 9/1 börjar barnskidskola och skidträningen. Båda börjar klockan 18.15. Klassiskt stil gäller. Plats: Borås Skidstadion. 


Vi kommer dela upp deltagarna i olika grupper. För att du är i en grupp första gången betyder det inte att du alltid kommer vara i samma grupp utan beroende på vad vi ska göra och vilka som är med på träningen/ skidskolan, personlig utveckling och delvis efter önskemål varierar detta. 

Förälder får vara med sitt barn på träning eller kan välja att åka själv. Tänk då bara på att just denna tid är mycket barn och ungdom i träning (även Borås SK tränar samma tid). VIKTIGT: för att vara på snöbädden måste du ha skidor på dig. 

torsdag har vi skateträning, samma tid 18.15! Denna träningen kommer alltid vara på Borås skidstadion. 

Alla som beställt kläder? Det har nu anlänt. För er som kommer på träningen finns de att hämta efter träningen i vår klubblokal. Mer info från Claes kommer i annat inlägg. 

ps. Glöm inte anmäla er till träningslägret. Sista anmälan 9/1. 

Väl mött i vårt vackra vinterlandskap som nu råder. 

/ Ledarna 

 

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Äspereds Idrottsförening, 17/06 21:45 
Äspereds Idrottsförening, 02/06 22:00 
Äspereds Idrottsförening, 05/05 19:01 
Äspereds Idrottsförening, 29/04 11:35 
Äspereds Idrottsförening, 14/04 21:58 
Äspereds Idrottsförening, 09/04 21:43 
 
Våra sponsorer
Äspereds IF Facebook